Доказателства няма. Няма доказателства за това че Иванчева е искала и е взела подкуп. Това заяви пред Нова телевизия адвокатът на бившия кмет на столичния район "Младост" Марин Марковски.

По думите му в делото има пари, но Иванчева не е знаела за тях.

Парите са отзад, където е бил по-предишния кмет на "Младост" Петко Дюлгеров, а Иванчева и бившият зам.-кмет Биляна Петрова се возят отпред.

Защо полицаите не проследиха колата докрай - вместо да ги проследят и да видят когато те излизат от колата с кашончето с парите, запита Марковски. Според него полицаите са знаели, че Иванчева и Петрова не знаят за наличието на парите в колата.

Трябва да докажат и за другите 500 000, че ги е искала, заяви Марковски.

Среден размер присъда поискаха прокурорите по делото срещу Иванчева

Среден размер присъда поискаха прокурорите по делото срещу Иванчева

Иванчева и Петрова ще съдят Гешев

Запитан дали се притеснява за изхода на делото - прокуратурата иска 20 г. затвор за бившата кметица и нейната заместничка, защитникът обясни: "Притеснявам се, но имам и голяма доза оптимизъм за изхода на делото. Правосъдието не е съвършено, само Господ е съвършен. Доказателства няма. Няма доказателства за това че тя е искала и е взела подкуп".

По думите му, трябва да докажат и за другите 500 000 лева, че ги е искала.

Намерени са парите в колата - Иванчева шофира колата, до нея - Биляна Петрова. Дюлгеров е отзад, той е взел белязаните пари от Ваклин преди това.

Неделни пледоарии по делото срещу Иванчева и Петрова

Неделни пледоарии по делото срещу Иванчева и Петрова

Очаква се присъда на първа инстанция

Марковски отново каза, че не е вярно, че на Иванчева са й светнали ръцете. От веществото, с което са били маркирани банкнотите е открито малко количество на дланта и над устните. Това може да е било полепнало, когато е подписвана протоколите, стана ясно от думите му.

Има писмо от предприемачи, в което се казва: "Иванчева ни тормози, иска да строим градинки, пейки, училища. Всички казват - тя не е искала пари, искала е градинки". 

Марковски бе категоричен, че всички СРС-та ще бъдат приложени по делото.

Иванчева чула в СРС-тата, че Ваклин и Дюлгеров искат да я "водят до Витоша"
Обновена

Иванчева чула в СРС-тата, че Ваклин и Дюлгеров искат да я "водят до Витоша"

Отново отложиха делото за отстраняването на Иванчева

Запитан дали ще бъде адвокат на Иванчева по дело за клевета срещу зам.-главния прокурор Иван Гешев, Марковски обясни, че: "там е сложен комплекс от интереси големи. Кой разумен адвокат съди главен прокурор? Никога не съм се притеснявал от липса на смелост. Сега имаме отговорна задача да спасим една невинна жена".

Според него трудно ще издържи едно дело за клевета. Няма да издържи такова дело, но по човешки ги разбирам (Иванчева и Петрова).