Полицаи от Шумен обезвредиха въоръжен шофьор на АМ "Хемус", съобщават от областната дирекция на МВР. Малко след 7 часа тази сутрин в дежурната част на ОДМВР- Шумен е получен сигнал за шофьор на БМВ, който криволични по АМ "Хемус" в посока към София

Към 346 километър на магистралата, етапна връзка Търговище, е изпратен полицейски екип. След обход по участъка униформените служители установили спрял в аварийната лента за движение лек автомобил БМВ с търговищка регистрация. На шофьорската седалка лежал мъж и държал оръжие в дясната си ръка.

За съдействие на място пристигнал екип на сектор "Специални тактически действия" към ОДМВР- Шумен. Мъжът в автомобила не изпълнил полицейско разпореждане да отвори вратата, която била заключена. В резултат на това били предприети са незабавни действия. Оръжието е иззето, а водачът е изведен от автомобила.

Установена е самоличността му - 21-годишен мъж от Търговище. Оръжието, газов пистолет, не е регистрирано по определения ред.

Автомобилът бил с прекратена регистрация , след като му бил съставен акт за дрифт в началото на месец септември в Търговище. Имал и друг съставен акт за същото нарушение, които обжалва. 21-годишният мъж има издадени 22 фиша за превишение на скоростта. Всички, освен 2 са платени.

Водачът е задържан за срок от 24 часа.