Общинската избирателна комисия (ОИК) в Септември отказа предсрочно да прекрати пълномощията на кмета на Семчиново Пламен Темелков. Той бе задържан през месец юни с Европейска заповед за арест, съобщи БНР.

Кметът Пламен Темелков бе обвинен от испанската прокуратура в участие в международен трафик на момичета с цел проституиране. Той е от цигански произход и кметуването му започна с бунт от хората в селото. Той бе избран с над 52% като кандидат на Единна народна партия.

Кметът на Семчиново организирал износа на проститутки за Испания

Кметът на Семчиново организирал износа на проститутки за Испания

51 българки били принуждавани и да крадат

Извънредното заседание на Общинската избирателна комисия бе по повод искане на жителите на Семчиново да се насрочат нови избори, тъй като кметът Темелков не може да изпълнява задълженията си. В началото на август той бе екстрадиран в Испания по настояване на тамошното правосъдие.

Освен участие в организиран трафик на момичета, Темелков е обвинен и в принудително склоняване към проституиране и измами. Според общинската избирателна комисия обаче, задържаният кмет е в 44-дневен платен годишен отпуск и 30 дни неплатен. Това оправдава неоснователно отсъствие от работното му място.

Предадоха кмета на Семчиново и седемте му авера на испанските власти

Предадоха кмета на Семчиново и седемте му авера на испанските власти

Те бяха предадени с Европейски заповеди за арест

Задържаният кмет няма право на неплатен отпуск и решението ще се обжалва, смятат юристи.