Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Илиян Р., на 28 г., за умишлено убийство, извършено с особена жестокост - престъпление по чл.116 ал.1 т.6 във връзка с чл.115 от Наказателния кодекс. Това съобщиха от прокуратурата. 

Обвиняемият Илиян Р. и пострадалата - 26-годишната М.Д. имали близки взаимоотношения от 2014 г. През 2015 г. двамата заминали за четири месеца в Гърция.

Когато двамата се прибрали в България, заживели в с. Куртово Конаре, обл. Пловдив. Двамата се сгодили през май 2015 г., като отношенията им, демонстрирани в обществото, били нормални, изразявали обич и привързаност. Понякога двамата се карали, основно заради ревност един към друг, както и по битови въпроси. През 2016 г. конфликтите зачестили. 

На 28 декември 2016 г. обвиняемият Илиян Р. се върнал от работа и вечерта отишъл в заведение в с. Куртово Конаре. Там пил алкохол и се прибрал в дома си около 22,30 часа. Между двамата отново възникнал конфликт. Обвиняемият пробол жертвата в областта на лявата половина на гръдния кош. След това обвиняемият се прибрал в дома си, измил ножа и го прибрал, легнал си и заключил входната врата на двора. Колегите на М.Д. я открили на улицата и се обадили на тел. 112.

М.Д. починала на място от остра кръвозагуба.

По-късно обвиняемият Илиян Р. е бил задържан от органите на МВР. Той е дал обяснения за случилото се. В момента се намира в затвора в гр. Пловдив.