Двама души в Петричко и двама в Сандански се изправиха пред съда по обвинения в отглеждане на марихуана, съобщиха от прокуратурата. "Земеделците" са били спипани в четири отделни акции и няма информация за връзка помежду им или за участие в една криминална група.

Първо в Петричко е бил хванат местен жител от село Баскалци, който си отглеждал десет стръка канабис в земеделски имот в местността "Белтоко". Според разследването става дума за почти 5 килограма наркотик на обща стойност около 19 500 лв.

На около 20 метра встрани от земеделския имот разследващите намерили още няколко стръка, чиято стойност е около 5000 лв.

В друг случай пък в местността "Растовец", в землището на петричкото село Долна Рибница е била намерена трева за около 3500 лв. Марихуаната била съхранявана на няколко места - между редовете с доматите, сушала се и на дървена скара, както и била скрита в оранжерия и до паянтова постройка, пригодена за спане.

В Сандански пък намерили няколко саксии в жилище. Тревата в тях е за около 1500 лв.

Другият подсъдим от региона е бил хванат в къща в село Колибите, община Струмяни. Той е държал трева за около 2100 лв. При проверката обаче били намерени засадени още 97 стръка коноп.