Районна прокуратура-Свиленград привлече като обвиняем по бързо производство 27-годишния Йозджан Я. за това, че съзнателно използвал фалшив официален документ.

На 10 декември, на ГКПП - Капитан Андреево, за влизане в страната от Република Турция, пристигнал лек автомобил с френски регистрационен номер, управляван от Йозджан Я., гражданин на Република Франция, с турски произход.

При извършената проверка, дежурният граничен полицай поискал личните документи на водача и тези на автомобила, както и свидетелството за управление на моторно превозно средство. Обвиняемият Йозджан Я. представил полско свидетелство за управление на автомобил, което било фалшиво.

Той обяснил, че имал валидно свидетелство за управление на моторно превозно средство, но му било отнето, поради множество нарушения, а с неистинското се снабдил по Интернет, защото му било необходимо да пътува до Турция. Обвиняемият Йозджан Я. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Разследването по бързото производство ще приключи в законния срок.

Хванаха двама виетнамци, преминавали нелегално през България

Хванаха двама виетнамци, преминавали нелегално през България

Използвали тайвански паспорти

Пак в Свиленград, прокуратурата наблюдава бързо производство спрямо 22-годишния Динх М. и 30-годишния Нгуен Т., граждани на Виетнам, за това, че влезли през границата на страната без разрешение на надлежните органи и за използване на фалшиви документи за самоличност.