Вече има обвинен за смъртта на гарда на Димитър Желязков – Митьо Очите в Слънчев бряг, съобщават от прокуратурата.

Бургаската окръжна прокуратура е привлякла към наказателна отговорност Тодор С. Той е обвинен, че около 20.30 часа снощи в ресторант в Слънчев бряг умишлено е умъртвил охранителя Александър Алексиев. Той е го застрелял, като е била създадена опасност за мнозина, уточняват от държавното обвинение.

За това тежко умишлено престъпление законът предвижда от 15 до 20 години затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

МВР пусна снимки на осем издирвани за престрелката в Слънчев бряг

МВР пусна снимки на осем издирвани за престрелката в Слънчев бряг

Анонимността на информаторите е гарантирана, подчертават от полицията

Окръжна прокуратура-Бургас ще постанови задържане на обвиняемия за срок от 72 часа.

19 души са арестувани до момента във връзка със стрелбата. Сред тях са и шестима от обявените за издирване 8 души. 

Първоначално от пресцентъра на МВР съобщиха, че са задържани двама от издирваните във връзка със стрелбата в Слънчев бряг. 33-годишният Божидар Кузманов от Пазарджик и 31-годишният Георги Иванчев от Дупница този следобед са били отведени в сградата на Областната дирекция на МВР-Бургас.

Митьо Очите тежко ранен при стрелба в Слънчев бряг
Обновена

Митьо Очите тежко ранен при стрелба в Слънчев бряг

Има опасност за живота му...

Припомняме, че Кузманов и Иванчев бяха обявени за издирване заедно с още шестима души във връзка със снощната престрелка в курортния комплекс. При стрелбата Димитър Желязков – Очите бе ранен тежко, а негов охранител бе убит.

МВР хвана шест от осемте издирвани за престрелката с Митьо Очите

МВР хвана шест от осемте издирвани за престрелката с Митьо Очите

В неизвестност остават Иван Терзийски и Радослав Димитров

По-късно стана ясно, че са задържани още четирима от обявените за издирване и в неизвестност остават само двама. Сред задържаните е и собственикът на заведението, в което е станала престрелката. 

На съвместен брифинг в обедните часове полицията и прокуратурата обявиха, че са задържани над 10 души, като арестите продължават.

Следващите 12 часа критични за Митьо Очите
Обновена

Следващите 12 часа критични за Митьо Очите

Очите е претърпял 8-часова операция

Кузманов и Иванчев са били придружени от адвокат. От полицията уточниха, че работата с двамата задържани продължава в рамките на образуваното по случая досъдебно производство.

На брифинг в Бургас МВР шефката Румяна Бъчварова обяви, че по морето започват спецакции, за да се повишат мерките за сигурност.