Общинският съветник от Несебър Пейко Янков е обвинен и за изнудване. Това съобщи адвокатът му Росен Кожухаров пред БНР.

Припомняме, представителят на местната власт в Несебър Пейко Янков се разследва като част от групата за рекет, побои и наркоразпространение на Димитър Желязков - Очите.
Досега той бе обвинен за участие в организирана престъпна група и палеж на казино в Слънчев бряг, а сега вече - и в изнудване.

Съдиите оставиха общинаря Пейко Янков в ареста

Съдиите оставиха общинаря Пейко Янков в ареста

Има опасност да извърши друго престъпление, ако е на свобода

"Защитата счита, че и това обвинение е несъстоятелно и към настоящия момент ние подготвяме своята защитна позиция и съответно ще организираме събирането на доказателства в противовес на онова, което твърдят колегите от прокуратурата".

Адвокат Росен Желязков коментира новото обвинение на Пейко Янков преди начало на заседанието на Апелативния специализиран съд, който ще решава да остане ли за постоянно в ареста общинският съветник от Несебър.

Припомняме, общинският съветник от Несебър Пейко Янков беше последният задържан по това разследване, като Янков се предаде на властите сам.

Той беше с издадена Европейската заповед за арест, след като в деня на масовите задържания по Южното Черноморие - 1 август, Янков не бе открит в дома си.

Според прокуратурата Янков има ролята на редови член на групата на Митьо Очите.

Припомняме, петимата задържани за участие в организираната престъпна група на Димитър Желязков - Митьо Очите бяха оставени в ареста с решение на Апелативния спецсъд. Иван Пишиев, Радослав Николов, Иван Найденов, Венцислав Христов и Йордан Въчев са обвинени в участие в организирана престъпна група на Митьо Очите, занимаваща се с изнудване, палежи, нанасяне на телесни повреди, разпространение на наркотици и други престъпления от 2010 година насам.

Заедно с Димитър Желязков в Истанбул бяха арестувани и общинският съветник Бенчо Бенчев и бившият депутат от ДПС Несрин Узун, които бяха предадени на българските власти в рамките на 24 часа. Бенчев и Узун бяха разпитани и освободени, но няколко дни по-късно от прокуратурата обявиха, че все пак на Бенчо Бенчев ще бъдат повдигнати обвинения и това съответно стана.