Още трима имигранти, настанени в бежанския център в Харманли, получиха обвинение от прокуратурата за безредиците от 24 ноември. Те са двама афганистанци и един иракчанин, съобщиха от държавното обвинение.

Армията влезе в бежанския център в Харманли
Обновена

Армията влезе в бежанския център в Харманли

60 военни със специализирана техника подпомагат полицията

Те ще отговарят пред магистратите за хулиганство, но към това прокурорите са преценили, че трябва да се спомене и алинея от наказателния кодекс, която подчертава съпротивата срещу орган на властта и че престъплението е отличаващо се с изключителен цинизъм и дързост.

На 24 ноември в регистрационно-приемателния център в Харманли възникнаха безредици, грубо нарушаващи обществения ред, се казва в обвинението на прокуратурата.

В документите специално е упоменато, че има пострадали служители на МВР, както и повредено и унищожено имущество на агенцията за бежанците.

Оставиха 25 иракчани в ареста

Оставиха 25 иракчани в ареста

Били група от 36 човека, от които 11 деца

На двама от обвиняемите е дадена мярка за неотклонение "подписка", а третия, който е непълнолетен - на 16 години, е с мярка за неотклонение "под надзора на инспектор от Детска педагогическа стая".

По същото дело като обвиняеми са привлечени още 18 афганистански граждани, на които им е повдигнато същото обвинение

Освободиха от ареста тримата непълнолетни от бунта в Харманли

Освободиха от ареста тримата непълнолетни от бунта в Харманли

Останалите 15 останаха зад решетките

15 от тях бяха оставени зад решетките с постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража", а други трима, които също са непълнолетни, са оставени под надзора на инспектор от Детска педагогическа стая.