Делото за пране на пари срещу несебърския наркобос Димитър Желязков - Митьо Очите е възстановено от Върховния касационен съд (ВКС).

То ще се гледа от друг състав на Бургаския окръжен съд. Искането на главния прокурор Борис Велчев за отмяна на споразумението с прокуратурата, с което Очите се признава за виновен, не бе уважено от върховните съдии.

Припомняме, на 22 април Очите се съгласи да се признае за виновен, че е придобил средства от престъпна дейност и така получи присъда под минимума, предвиден в закона.

Наркобосът бе осъден на 4 години и 10 месеца затвор.

Желязков има общо три споразумения с държавното обвинение. Последното от тях бе атакувано от главния прокурор Борис Велчев, който настоя то да се отмени. На 1 октомври ВКС заседава по искането на Велчев за отмяна на споразумението.

При споразумението за виновни освен Очите са се признали и майка му Станка, както и жената с която живее на семейни начала Антигона. Признания за същото престъпление е дал и вуйчото Иван. Тримата са осъдени условно на година и шест месеца с три години изпитателен срок.