Върховният касационен съд (ВКС) е потвърдил присъдите на Емил Азов и Михаил Миков за убийството на бременната Петя в столичния кв. "Красна поляна", съобщават от съда.

Тричленен състав на касационния съд е потвърдил решението на Софийския апелативен съд.

Припомняме, че с присъда от 26 март 2014 г. на Софийския градски съд Азов и Миков са признати за виновни за убийството на бременната Петя Тодорова. Убийството е извършено с особена жестокост и предумишлено.

Убийството е извършено на 4 март 2013 г. Петя е убита в парк посредством множество удари с юмруци и летва, като съдът установи, че Азов е скачал по корема и главата й. Стана ясно, че въпреки това Петя е починала вследствие на удушаване.

Софийският градски съд определи на двамата подсъдими "доживотен затвор". Тъй като делото е протекло по съкратено съдебно следствие, доживотните присъди са заменени с наказание „лишаване от свобода” в размер на 30 години за Азов и 20 години „лишаване от свобода” за Миков.

Двамата подсъдими са осъдени да заплатят обезщетение в размер от по 150 000 лева за причинени от престъплението неимуществени вреди на гражданските ищци.

На 29 юли 2015 г. Софийският апелативен съд е потвърдил присъдата на градския съд.

Решението на ВКС окончателно.