Окончателно остава в ареста обвиняемият за убийството на Кристина Благоева, чийто труп бе намерен в багажник на кола в София. Това реши Софийският апелативен съд, цитиран от бТВ.

Срещу Калоян Каймакчийски е повдигнато обвинение за предумишлено убийство, за което наказанието е минимум 15 години затвор. В днешно заседание съдът прие нови материали по делото, от които протоколи от огледи и разпити на свидетели, както и заключения от извършените експертизи.

Съдът реши, че има реална опасност 34-годишният мъж да се укрие и да извърши друго престъпление, поради което отказва да го освободи дори и под домашен арест.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Припомняме, на 7 април в багажник на автомобил бе намерено тялото на 32-годишната Кристина Благоева, която е била с две прострелни рани - в рамото и в гръдния кош. По тялото ѝ съдебните лекари са установили редица следи от насилие, като ожулвания и синини. Оказва се, че Калоян Каймакчийски е бивш приятел на Кристина, като за нейното убийство е използвал оръжието на сегашната си приятелка, която е военнослужещ.

Тялото на жертвата бе открито в багажника на трета кола, а не в нейната, или в тази на тази на обвиняемия. Багажникът бил запечатан с полиуретанова пяна. Тялото бе намерено, след като автомобилът бе откаран в автосервиз.

21 НПО искат мерки срещу домашното насилие след убийството на Кристина Благоева

21 НПО искат мерки срещу домашното насилие след убийството на Кристина Благоева

Според тях се атакува гражданският сектор за компенсиране на дефицита в институциите