Убита 32-годишна жена е открита в столицата снощи. От няколко дни тя е била в неизвестност, съобщи БНР, позовавайки се на свои източници.

По неофициална информация тялото ѝ е открито в багажник на паркирана кола в София.

Задържан е мъж, с когото жената преди време е имала отношения. Изяснява се съпричасността на арестувания към случая.

По непотвърдени данни жената е в неизвестност от 4 април, а нейна позната е подала сигнал в полицията за изчезването й.

Жертвата е била служител на мобилен оператор в столицата.

Основната версия, по която работят разследващите, е отвличане, последвано от убийство.

По информация на Петър Петров от СДВР по случая се води досъдебно производство и към момента не могат да се дадат повече подробности. Той увери, че столична полиция, съвместно с Главна дирекция "Национална полиция" и прокуратурата работят от първия момент на подаване на сигнала.

Според bTV убитата жена се е страхувала за живота си и в последния си работен ден е оставила в бюрото си бележка, в която е посочила името на мъж, който да бъде търсен в случай, че с нея се случи нещо лошо. Мъжът бил задържан снощи в района на метростанция "Ломско шосе". Полицията спряла колата му за проверка. С него пътувала жена, която се е представила за военнослужеща. Задържаният бил спокоен и казал пред разследващите, че не знае нищо по случая. По непотвърдена информация военнослужещата също е заявила, че не знае нищо и че арестуваният просто я возил.

28-годишна жена е убита в Пловдивско
Обновена

28-годишна жена е убита в Пловдивско

Задържан е мъжът й, предполага се, че става дума за убийство от ревност

По информация на медията убитата жена е била застреляна. Последно тя е видяна да си тръгва от работа. Записи от камери показват как тя се качва в колата си и потегля. Вижда се как шофира с висока скорост до улица, по която завива. Впоследствие автомобилът е намерен. В него са открити портмонето ѝ, както и нейни документи.

По непотвърдени данни тялото на жертвата е открито в багажника на трета кола, а не в нейната, или в тази на тази на заподозрения. Багажникът бил с полиуретанова пяна. Автомобилът бил откаран в автосервиз и там било намерено тялото.

Главният секретар на МВР Петър Тодоров по-късно на брифинг заяви, че от страна на жертвата няма подавани сигнали към МВР за домашно насилие.

По думите му на 3 април е постъпил официалният сигнал от нейни близки, че нямат контакт с нея и не се е явила на среща, на която е трябвало да вземе детето си. Още тогава започва активна работа на служителите на СДВР. След няколко часа е задържан заподозряното лице. Тази сутрин е открит трупът на жената.

Те са имали близки отношения и основната версия е, че в резултат на тази връзка възниква противоречие, което е довело до убийството.

Тодоров заяви, че повече информация на този етап не може да даде, тъй като се води досъдебно производство.

Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев добави, че има информация за това, че жертвата е търсила помощ от НПО, но вече е установено, че няма добра комуникация между МВР и неправителствения сектор. Предвижда се среща, на която да се отчетат недостатъците и да се подобри сътрудничеството.

По-късно през деня Софийската градска прокуратура повдина обвинение на задържания 34-годишен Калоян К.

Обвинението е за това, че на 3 април подсъдимият умишлено умъртвил 32-годишната жена, като произвел два изстрела с огнестрелно оръжие.

След преценка на материалите, събрани в началния етап на разследването, наблюдаващият прокурор е заключил, че има основания да се смята, че Калоян К. е извършил престъплението, за което е обвинен, както и че има висока обществена опасност на деянието и дееца, което налага неговото задържане.

На 9 април в Софийския градски съд ще бъде внесено искане за постоянен арест спрямо обвиняемия.