Окръжен съд - Бургас отмени определение на Районен съд - Бургас, като остави без уважение искането на защитата на подсъдимия Бенчо Б. за разрешаване да напусне страната за лечение в Турция, съобщават от съда.

Въззивната инстанция счете, че не е налице действителна причина за даване на разрешение за пътуване в чужбина на подсъдимия.

Според Окръжен съд - Бургас от документа издаден от турската болница, не се установява дали се касае за спешно и неотложно лечение или други манипулации от такова естество, които могат да се извършат единствено там. Касаело се само за консултация.

Прокуратурата обжалва пускането на Бенчо Бенчев

Прокуратурата обжалва пускането на Бенчо Бенчев

Съдът разреши на Бенчев да пътува за Истанбул, за да се лекува

Не са представени документи, от които да е видно, че единствено в Турция и именно в посочената болница практикуват специалисти-невролози, които биха могли да извършват преглед на пациент, диагностициран с болест на Паркинсон.

Не е посочено и с какво искания преглед в Турция би се отличавал от такъв в здравно заведение у нас. Настоящата инстанция счете, че доколкото в България функционират лечебни заведения, спазващи медицинските стандарти за качество на оказваната медицинска помощ, то няма действителна причина за исканото пътуване.

Определението на Окръжен съд - Бургас е окончателно и не подлежи на обжалване и протестиране.

Съдът пусна Бенчо Бенчев да се лекува в Турция

Съдът пусна Бенчо Бенчев да се лекува в Турция

Бургаският бизнесмен е обвинен в укривателство на Митьо Очите

Припомняме, че на 6 февруари стана ясно, че прокуратурата обжалва пускането на Бенчо Бенчев зад граница. 

През август 2018 г. Бенчо Бенчев и Митьо очите бяха арестувани в Турция. Те пребивавали в един и същ луксозен хотел, като Бенчев наел на свое име стая за Очите.

Бенчев отрича да е имал бизнес с Митьо Очите, Несрин Узун - също, въпреки че и двамата са задържани в хотела, където е отседнал бургаският криминален бос, а самата регистрация в хотела е направена от Узун на името на Бенчев. Както Бенчев, така и Узун бяха в ареста в Бургас, но бяха освободени на 6 август, без да им бъдат повдигани обвинения.

Общинският съветник от Бургас Бенчо Бенчев, който беше пуснат от ареста под гаранция в размер на 50 000 лв., обжалва решението.

С постановление от 10 август 2018 г., Бенчо Бенчев е привлечен като обвиняем за лично укривателство и незаконно притежание на боеприпаси.

Съдът отказа да прекрати делото срещу Бенчо Бенчев

Съдът отказа да прекрати делото срещу Бенчо Бенчев

"Невинен съм. Ще ме осъдят за нищо", възмути се общинският съветник