Бургаският бизнесмен и общински съветник Бенчо Бенчев, срещу когото е повдигнато обвинение в укривателство на Димитър Желязков - Митьо Очите, ще може да се лекува в Турция. Това реши днес Районният съд в Бургас, съобщават от "24 часа".

На днешното заседание магистратите са отменили еднократно забраната на обвиняемия да напуска страната.

Съгласно съдебното решение Бенчев, който от години страда от неврологично заболяване, ще може да се лекува в турска клиника до 31 март. На 1 април той отново ще трябва да се яви в съда за следващото заседание. Тогава се очаква за разпит да бъде доведен и самият Димитър Желязков.

Съдът отказа да прекрати делото срещу Бенчо Бенчев

Съдът отказа да прекрати делото срещу Бенчо Бенчев

"Невинен съм. Ще ме осъдят за нищо", възмути се общинският съветник

Припомняме, Бенчев заедно с бившия депутат от ДПС Несрин Узун бяха сред върнатите от турските власти български граждани, арестувани при задържането на Димитър Желязков - Митьо Очите в Истанбул на 4 август.

Бенчев отрича да е имал бизнес с Митьо Очите, Несрин Узун - също, въпреки че и двамата са задържани в хотела, където е отседнал бургаският криминален бос, а самата регистрация в хотела е направена от Узун на името на Бенчев. Както Бенчев, така и Узун бяха в ареста в Бургас, но бяха освободени на 6 август, без да им бъдат повдигани обвинения.

Общинският съветник от Бургас Бенчо Бенчев, който беше пуснат от ареста под гаранция в размер на 50 000 лв., обжалва решението.

С постановление от 10 август 2018 г., Бенчо Бенчев е привлечен като обвиняем за лично укривателство и незаконно притежание на боеприпаси.

Случаят "Бенчев" показва политически чадър върху престъпността според Атанасов

Случаят "Бенчев" показва политически чадър върху престъпността според Атанасов

Случаят бил целенасочена атака срещу фасадната опозиция на БСП