Районна прокурора - Бургас протестира определение на Районния съд в града, с което бе разрешено на подсъдимия общински съветник Бенчо Бенчев да напусне пределите на България, съобщи bTV, позовавайки се на прокуратурата в града.

Той е обвинен, че е помогнал на Димитър Желязков - Очите да се укрие, както и за притежание на оръжие и боеприпаси.

Вчера Бургаският районен съд разреши на общинския съветник да пътува за Истанбул.

Съдът пусна Бенчо Бенчев да се лекува в Турция

Съдът пусна Бенчо Бенчев да се лекува в Турция

Бургаският бизнесмен е обвинен в укривателство на Митьо Очите

Спрямо Бенчев бе взета мярка за процесуална принуда - "Забрана за напускане пределите на Република България". Тя бе наложена в хода на воденото срещу Бенчев досъдебно производство, с постановление на прокурор от Районна прокуратура - Бургас, като към настоящия момент мярката не е отменена от съда.

Протестът на Районна прокуратура - Бургас трябва да бъде разгледан от Окръжния съд в града, който е компетентен да се произнесе по него.

През август 2018 г. Бенчо Бенчев и Митьо очите бяха арестувани в Турция. Те пребивавали в един и същ луксозен хотел, като Бенчев наел на свое име стая за Очите.

Съдът отказа да прекрати делото срещу Бенчо Бенчев

Съдът отказа да прекрати делото срещу Бенчо Бенчев

"Невинен съм. Ще ме осъдят за нищо", възмути се общинският съветник

Бенчев отрича да е имал бизнес с Митьо Очите, Несрин Узун - също, въпреки че и двамата са задържани в хотела, където е отседнал бургаският криминален бос, а самата регистрация в хотела е направена от Узун на името на Бенчев. Както Бенчев, така и Узун бяха в ареста в Бургас, но бяха освободени на 6 август, без да им бъдат повдигани обвинения.

Общинският съветник от Бургас Бенчо Бенчев, който беше пуснат от ареста под гаранция в размер на 50 000 лв., обжалва решението.

С постановление от 10 август 2018 г., Бенчо Бенчев е привлечен като обвиняем за лично укривателство и незаконно притежание на боеприпаси.

Три са обвиненията срещу Бенчо Бенчев

Три са обвиненията срещу Бенчо Бенчев

Помагал на Митьо Очите, не пазил оръжието си по надлеждния ред