Окончателно делото "Дебора" бе върнато на прокуратурата в Стара Загора, съобщава БиТиВи. Окръжният съд в Пловдив потвърди определение на Районния съд. Решението бе взето на закрито заседание.

Делото е върнато отново за отстраняване на допуснати съществени процесуални нарушения в хода на досъдебното производство. Съдът посочва, че обвинителния акт не е ясно формулиран и не се разбира за какви действия Георги Георгиев е привлечен към наказателна отговорност.

В същото време Окръжният съд потвърди мярката за неотклонение "задържане под стража", наложена на обвиняемия.

Определението на Окръжен съд-Пловдив е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

Припомняме, че на 18-годишното момиче бяха направени над 400 шева след нанесени и рани с макетно ножче. Георги Георгиев, сочен за извършител на деянието, е с постоянна мярка "задържане под стража" от 31 юли по обвинението за отправяне на заплахи за убийство спрямо 18-годишната Дебора. Срещу него има повдигнати още две обвинения - за принуда и за нанесена средна телесна повреда.

След като съдиите в Стара Загора си направиха отвод, ВКС реши делото "Дебора" да се гледа в Пловдив. Съдът вече върна веднъж делото на прокуратурата за отстраняване на неточности в обвинителния акт. Прокуратурата протестира връщането.

Прокуратурата обжалва решението на съда да й върне делото "Дебора"

Прокуратурата обжалва решението на съда да й върне делото "Дебора"

Ще бъде допълнен и обвинителният акт