Пловдивският съд прекрати делото срещу Георги Георгиев, обвинен за посегателството срещу 18-годишната Дебора и го върна обратно на прокуратурата в Стара Загора, съобщи Нова телевизия. Причината са допуснати са процесуални нарушения в обвинителния акт. Заседанието на съда се проведе при закрити врата и продължи три часа.

"Делото е върнато на прокуратурата заради допуснати съществени процесуални нарушения", обясни адвокатът на 26-годишния Георгиев - Петко Кънев.

До един месец прокуратурата трябва да отстрани нередностите в обвинителния акт и отново да се даде ход на делото в Пловдив.

Припомняме, че на 18-годишното момиче бяха направени над 400 шева след нанесени и рани с макетно ножче. Георги Георгиев, сочен за извършител на деянието, е с постоянна мярка "задържане под стража" от 31 юли по обвинението за отправяне на заплахи за убийство спрямо 18-годишната Дебора. Срещу него има повдигнати още две обвинения - за принуда и за нанесена средна телесна повреда.

Определението за средна телесна повреда обаче дойде едва след допълнителната експертиза, провокирана от обществения натиск. Повторната експертиза бе изготвена от пловдивски лекари, след като съдебните медици в Стара Загора си направиха самоотвод.

В Пловдив ще гледат делото "Дебора"

В Пловдив ще гледат делото "Дебора"

Решението на ВКС е окончателно