От Софийския апелативен съд също отхвърли обвинението срещу Роман Логвиненко. Тричленен състав на Апелативния съд потвърди разпореждането на Софийския градски съд (СГС), с което съдебното производство срещу Роман Логвиненко е прекратено. Делото е върнато на Софийска градска прокуратура за отстраняване на съществени процесуални нарушения, съобщиха от Апелативния съд.

Припомняме, на 2 септември т.г. прокуратурата официално обвини Логвененко за атентата срещу Алексей Петров. На 20 октомври 2015 година в района между "Хладилника" и Околовръстен път в София с гранатомет бе стреляно по автомобил, с който се придвижва бившата барета и бивш съветник на ДАНС Алексей Петров. В автомобила беше и личният шофьор на Петров - Стефан Борисов.

Три месеца по-късно за покушението бяха задържани руски или украински граждани.

В определението си от 8 ноември 2016 г., апелативните магистрати са приели, че констатациите на СГС са правилни, а протестът на прокуратурата и частната жалба са неоснователни.

Констатираното от съдията-докладчик несъвършенство при изготвянето на обвинителния акт несъмнено следва да се третира като съществено нарушение на процесуалните правила. То може да доведе до ограничаване на правата на страните в съдебното производство, пише в определението на Апелативния съд на София.

В определението се посочва, че заключението, което прокурорът е направил, е необосновано и декларативно.

Задържани са чужденци за покушението срещу Алексей Петров
Обновена

Задържани са чужденци за покушението срещу Алексей Петров

Цяла седмица в полицията са разпитвани руски и украински граждани

Не отговаря на действителното положението и доводът на прокуратурата, че атакуваното разпореждане не е подписано от съдията-докладчик. "Тъкмо обратното, намиращият се в кориците на делото съдебен акт е подписан и съответно номериран", гласи определението на съда.