Районният съд в Трън, чиито мотиви все още не са готови, оневинява бившия кмет на града за инцидента с блъснатото през 2015 година дете, съобщава БНР.

Станислав Николов бе обвинен, че на 13 ноември 2015 г. в Трън е блъснал 6-годишно дете. Инцидентът е станал в зоната на кръстовище пред училищния двор на СОУ "Гео Милев". Местният управник шофирал лек автомобил "Фолксваген Туарег". Той е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е блъснал детето. 

При опит да премине зад автобус, 6-годишният Ивайло Стоянов е блъснат от задната част на джипа на бившия кмет, подал оставка миналата година.

 

Припомняме, първоначално разследването по делото се провеждаше под ръководството и надзора на Районна прокуратура-Трън. Впоследствие - на 20 юли 2016 г., главният прокурор Сотир Цацаров разпореди разследването да се проведе в район, различен от този на Районна прокуратура-Трън.

Разследването бе възложено на Районната прокуратура в Перник. Целта е да се избегне каквото и да е съмнение в обективността и безпристрастността, както и да се осигури обективност, всестранност и пълнота на разследването, припомнят от държавното обвинение.