29-годишен е получил условна присъда за това, че е нападнал полицаи, които се опитали да го приберат в патрулката, след като го заварили да крещи посред нощ, съобщиха от прокуратурата.

В документите на обвинението е записано, че Милен Д. е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред. Към това е прибавен и фактът, че има и агресия срещу полицаи, отличаваща се с изключителен цинизъм и дързост.

Адвокатът му е сключил споразумение с обвинителите, след като обвиняемият се е признал за виновен и делото се е гледало по съкратена процедура. Затова от районния съд в Смолян са му наложили условна присъда от три години лишаване от свобода, но с пет години изпитателен срок.

Милен Д. е признат за виновен за това, че на 23 юли през нощта, в смолянското село Баните е обиждал и дори нападнал двама полицаи. Бил с компания, когато започнал да вика кучето си, което пуснал през деня да се разхожда свободно из селото.

Униформените, които патрулирали през това време, го чули да крещи и преценили, че в един часа през нощта не е приятно за съседите. Казали му да спре, но той им отговорил, "че ще си вика, колкото си иска".

Полицаите тогава му поискали документ за самоличност, което явно разгневило Милен Д., защото той отишъл до патрулката им и я залял с бирата, която си носел.

Опитали се да го усмирят и да го отведат в районното, но той започнал да се съпротивлява.

Отказал да му бъдат поставени белезници и се съпротивлявал при влизане в полицейската кола. Изритал с крак задната лява врата на автомобила и я деформирал. След това счупил задното ляво стъкло на същата врата и направил опит да блъсне единия от полицейските служители.

В същото време отправил команда към собственото си куче с думите: "Дръж ги, дръж ги". Животното захапало по крака един от полицейските служител, с което му причинило лека телесна повреда.

На делото Милен Д. се е признал за виновен. Определението на Районен съд-Смолян е окончателно.