Майка, обвинена в опит за умишлено убийство на малолетното си дете получи наказание от 20 години "лишаване от свобода", съобщават от прокуратурата.

21-годишната М.Б. бе привлечена към наказателна отговорност през 2020 г. Вечерта на 24.11.2020 г. тя провела телефонен разговор с бащата на децата си, по време на който двамата се скарали. Плачът на 3-месечния й син С.Б. допълнително я ядосал.

Обвиняемата го доближила и с ноктите на ръката го наранила по бузата. След това го вдигнала и силно го ударила в леглото. Тя продължила да нанася удари по цялото тяло на детето, в това число и по главата, удряйки го в таблата на металното легло.

Свидетелите на случилото - майката и сестрата на подсъдимата, направили опит да я спрат. Те подали сигнал на телефона за спешни случаи 112. Пристигналият на място медицински екип констатирал тежкото състояние на малолетното дете. То било транспортирано до УМБАЛСМ "Пирогов", където му била извършена спешна оперативна интервенция.

Съдебномедицинската експертиза установила, че на 3-месечния С.Б. била причинена закрита черепно-мозъчна травма, която неминуемо би довела до смърт без своевременното прилагане на високоспециализирана медицинска помощ.

Държавното обвинение поиска от съда да наложи наказание от 20 години "лишаване от свобода" при строг режим на изтърпяване. Искането беше уважено от съда. Освен това подсъдимата трябва да заплати и неимуществени щети, причинени на малолетния си син С.Б., в размер на 50 000 лева.

Присъдата не е влязла в сила и може да бъде обжалвана.

Арестуваха майка, заподозряна в агресия към 3-месечното си бебе

Арестуваха майка, заподозряна в агресия към 3-месечното си бебе

Детето е в болница