Съдът в Сливен осъди трима за пране на пари, склоняване към проституция и трафик на жени. По обвинение на Окръжна прокуратура - София съдът в Сливен призна за виновни Атанас Мъндев, Ваня Мъндева и Емил Трифонов. И тримата осъдени са от Сливен.

Атанас Мъндев ще лежи в затвора пет години. Наказанието му следва да бъде изтърпяно при първоначален "строг" режим. Емил Трифонов е осъден на четири години "Лишаване от свобода" при първоначален "общ" режим, а на Ваня Мъндева е наложено наказание от три години "Лишаване от свобода" с петгодишен изпитателен срок.

Всеки от тримата осъдени получиха глоба от 10 000 лева.

Тримата осъдени са извършвали широкомащабна престъпна дейност на територията на България, Нидерландия, Белгия и Франция.

Те са обвинени за пране на пари, склоняване към проституция и трафик на жени, с цел използването им за сексуална експлоатация. Освен това тримата са принуждавали, изнудвали и рекетирали различни хора - търговци, земеделски производители, сводници и др.

Атанас, Емил и Вяра се занимавали с контрабанда и застрахователни измами. Така те укрили имущество на обща стойност над 2 000 000 лева.