Осъдиха условно бившия началник на Онкологичния център в Пловдив Красимир Вальов на 3 години затвор с 5 години изпитателен срок и глоба от 2 000 лева, съобщава БНТ.

Мотивите на съда са заради нанесени щети при сключване на сделка в размер на 254 777 лева без ДДС, които се явяват разликата между стойността на томограф по договора и реалната пазарна стойност на доставения компютърен томограф.

Въпреки че Окръжният съд призна медика за невинен, прокуратурата протестира решението и днес Апелативният съд отмени оправдателната присъда, постановявайки, че признава Вальов за виновен.

Припомняме, бившият шеф на онкодиспандера беше обвинен, че на 31 август 2016 г., като управител на КОЦ - Пловдив, не е положил достатъчно грижи за възложената му работа, като без да проведе пазарни консултации, да потърси съвети от независими експерти, органи или участници на пазара за цените на томографите, е открил обществена поръчка с предмет: Доставка, монтаж и въвеждане в експлоатация на 32-срезов компютърен томограф за нуждите на "КОЦ - Пловдив ЕООД" с прогнозна стойност 950 000 лева без ДДС.

Приеха оставката на шефа на онкодиспансера в Пловдив
Обновена

Приеха оставката на шефа на онкодиспансера в Пловдив

Пациенти и медици говорят за икономическа атака в полза на частни клиники