Осем години за причинена смърт на пътя получи шофьор, управлявал с 2,6 промила алкохол в кръвта, съобщиха от прокуратурата. Софийския градски съд (СГС) осъди Иван Ч. за причинена смърт по непредпазливост при шофиране.
Подсъдимият има още една предишна подобна присъда от 2002 г. Другата му присъда е от 8 месеца за разпространение на наркотици, която ще изтърпи сега.

Сегашната е за инцидент, станал на 18 април 2016 година около 00,50 часа, в София. Шофирайки с алкохол в кръвта той карал със 105 км/ч. при разрешени 50 км/ч в населено място. Той ударил специален автомобил с вишка, с който ремонтирали светофарната уредба на бул. "Сливница".

При удара, работникът във вишката М.Б., бил отхвърлен на разстояние 19 м. От катастрофата той получил съчетана тъпа травма на главата без счупване на костите на черепа, гръдна коремна травма и травма на крайниците. По-късно същата нощ пострадалият М.Б. починал в УМБАЛСМ "Пирогов", въпреки положените усилия от лекарите.

Иван Ч. е признат за виновен и му е наложено наказание от 8 години затвор. За същия период му е отнета шофьорската книжка, а съдът е постановил да изтърпи изцяло и отделно по-рано наложено му наказание от 8 месеца "лишаване от свобода" за разпространение на наркотици.