Министърът на отбраната Георги Панайотов вече информирал подробно какво се с случило в Чешнегирово. Това заяви самият той пред журналисти, след като взе участие в парламентарния контрол в Народното събрание.

За самоубийството на старши лейтенант Тодор Манчев министърът добави, че старши лейтенантът по документи и разследване на Инспектората на Министерството на отбраната няма никаква вина за това, че не е докладвано за инцидента. Разследването на Инспектората на ведомството в Пловдив било свързано с факта, че МО не е знаело за инцидента, при положение че собственикът на цеха е разговарял със служители на "Военна полиция". Тази верига за докладване е прекъсната и във Военна полиция-Пловдив е спряна информация да дойде до министерството. Старши лейтенантът няма никаква вина от това, което сме научили до момента, каза Панайотов.

Разследват смъртен случай на лейтенант в "Ново село"

Разследват смъртен случай на лейтенант в "Ново село"

МО отрича той да е сред наказаните за случая в Чешнегирово

Той уточни, че старши лейтенант Тодор Манчев не е единственият свидетел по случая "Чешнегирево".

Относно това временният шеф на "Военна полиция" полковник Ивайло Сотиров да стане постоянен, Георги Панайотов заяви, че няма колебания относно това предложение. Няма как служба "Военна полиция" и служба "Военно разузнаване" да бъдат без титуляри, защото биха били като спънати коне. За това бил предложен полковник Сотиров, който е с опит във "Военна полиция".

Припомняме, на 11 май американски войници атакуваха производствен цех в Пловдивско - с. Чешнегирово. Претърсиха го и "респектираха" персонала. За инцидента се разбра едва след излъчване на кадри в медиите, а преди това институциите мълчаха.