Миню Стайков остава в ареста. Това съобщиха от Нова телевизия, цитирайки днешното решение на Специализирания апелативен съд. Алкохолният бос ще бъде лекуван в МВР болницата под охрана.

Решението на магистратите се дължи на опасността Стайков да извърши ново престъпление. Тъй като много от свидетелите са подчинени подсъдимия, може да им бъде оказано въздействие.

В съда стана ясно още, че на 20 декември миналата година Стайков е прекарал инсулт, придружен с пареза. Било му е предписано лекарствено лечение и рехабилитация. Въпреки че вещите лица са на мнение, че той не може да се лекува в болницата към затвора, има възможност лечението на Стайков да протече в условията на ареста, като бъде пратен в лечебно заведение. По тази причина съдът задължи шефа на софийския затвор да настани алкохолния бос в МВР болницата. Паричната гаранция от 500 000 лева беше отменена.

Миню Стайков влезе в съда на инвалидна количка

Миню Стайков влезе в съда на инвалидна количка

По думите на адвоката му, Стайков е отслабнал с 10 кг.

Днешното решение на Спецсъда идва, след като миналата седмица Спецпрокуратурата протестира решението на Специализирания наказателен съд мярката на Стайков "Задържане под стража" да бъде изменена в "Парична гаранция" от 500 000 лева.

Припомняме, срещу Стайков е повдигнато обвинение за ръководене на престъпна група за държане и продажба на цигари без акцизен бандерол, данъчни престъпления и пране на пари.

На 5 септември 2018 г. специализираната прокуратура започна разследване и влезе в офисите на дружествата "Винпром Карнобат" ООД, "Сис Индустрийс" ООД и "Топаз Мел" ООД.

Ден по-късно стана ясно, че тя е повдигнала обвинения на осем души за участие в организираната престъпна група, ръководена от Миню Стайков.

През декември Стайков беше оставен за постоянно в ареста.

Спецпрокуратурата протестира пускането на Миню Стайков под гаранция

Спецпрокуратурата протестира пускането на Миню Стайков под гаранция

Иска най-тежката мярка за неотклонение