Бизнесменът Миню Стайков може да излезе на свобода срещу 500 хил. лева гаранция, съобщават от "24 часа" съгласно решението на спецсъдия Мария Кавракова.

По делото обаче окончателно ще се произнесе Апелативният специализиран наказателен съд, като това ще се случи след седмица. Дотогава Стайков ще чака в ареста.

Въпреки че от прокуратурата искаха делото да е публично, заседанието мина при закрити врати. Съдът уважи искането на адвоката на Стайков, който изтъкна мотива, че наяве могат да излязат интимни подробности около здравословното състояние на задържания.

Миню Стайков остава в ареста

Миню Стайков остава в ареста

Съдът прецени, че той може да се лекува в болницата на затвора…

Припомняме, срещу Стайков е повдигнато обвинение за ръководене на престъпна група за държане и продажба на цигари без акцизен бандерол, данъчни престъпления и пране на пари.

На 5 септември 2018 г. специализираната прокуратура започна разследване и влезе в офисите на дружествата "Винпром Карнобат" ООД, "Сис Индустрийс" ООД и "Топаз Мел" ООД.

Ден по-късно стана ясно, че тя е повдигнала обвинения на осем души за участие в организираната престъпна група, ръководена от Миню Стайков.

През декември Стайков беше оставен за постоянно в ареста.

Миню Стайков влезе в съда на инвалидна количка

Миню Стайков влезе в съда на инвалидна количка

По думите на адвоката му, Стайков е отслабнал с 10 кг.