Софийският градски съд остави днес в ареста двамата обвинени за убийството на бившия полицай, съобщи bTV.

Един обвинен и един се издирва за убийството на бившия полицай в София
Обновена

Един обвинен и един се издирва за убийството на бившия полицай в София

Разследват се различни версии

Съдът видя обосновано предположение, че задържаните Кристиян Илиев и Боян Табаков, са извършили убийството, за което са обвинени. Адвокатите и на двамата твърдяха, че няма преки доказателства за това. Върху намерена от местопрестъплението част от очила обаче, е открит ДНК материал, съвпадащ с този на обвиняемия Илиев. На видеозаписи от охранителни камери се вижда и схватка между него и жертвата, изтъкна прокурорът.

Според обвинението, другият задържан, Боян Табаков, който сам се предаде на полицията, е осигурил пистолет и кола на Илиев да извърши убийството, а двамата се упражнявали в стрелба в столичен клуб и следящи жертвата преди престъплението.

Има задържан за убийството на бившия полицай в София
Обновена

Има задържан за убийството на бившия полицай в София

В момента се извършват се претърсвания и изземвания на общо 7 адреса в столицата

Адвокатът на Табаков заяви, че той се е предал, след като разбрал, че е издирван, но не се признава за виновен.

Припомняме, че днес стана ясно, че още един мъж бе задържан във връзка с убийството на бивш полицай в София в края на март. Той сам се е предал в СДВР късно снощи. Така до момента задържаните по случая стават трима.

Бившият полицай беше застрелян посред бял ден пред кооперацията, в която живее в столичния квартал "Лозенец" преди 20 дни. Засега разследващите смятат, че мотивът най-вероятно е неуредени финансови отношения.