Спецсъдът остави в ареста трима от задържаните при акцията в Казанлък, предаде БГНЕС.

Припомняме, преди дни спецслужбите проведоха акция в Казанлък и околностите на града срещу нелегално съхранение и търговия с оръжие. Тогава бяха задържани шестима души. По-късно се оказа, че един от тях е служител на оръжейния завод "Арсенал".

На брифинг от полицията съобщиха, че няма данни групата да е изнасяла оръжия извън страната или да е била съпричастна към терористична организация. Някои от членовете й са криминално проявени, а по време на обиските в домовете им са открити части за сглобяване на автомати и карабини, боеприпаси, разсад за марихуана, както и незаконно убита кафява мечка.

Задържаните в Казанлък с оръжие били и бракониери

Задържаните в Казанлък с оръжие били и бракониери

Освен боен арсенал е открита и убита кафява мечка

Днес съдът уважи искането на прокуратурата за налагане на най-строгата мярка и остави задържаните Петър Гидиклийски, Ерол Алендаров и Красимир Стефанов за постоянно в ареста.

Според държавното обвинение съществува опасност те да се укрият или да извършат друго престъпление.

Спрямо обвиняемия Горо Чаушев съдът наложи мярка "парична гаранция" в размер на 3 000 лева, а останалите двама задържани - Назъм Неби и Николай Убчев, остави без мярка за неотклонение.

Ако днешното решение на съда бъде обжалвано, Апелативният наказателен съд ще преразгледа мерките на свое заседание, насрочено за 9 април.

При спецакцията в Казанлък арестували служител на "Арсенал"

При спецакцията в Казанлък арестували служител на "Арсенал"

От оръжейния завод отказват коментар