Окръжният съд в Търговище взе мярка за неотклонение "задържане под стража" за Хасан Хасанов. Той е баща на кмета на Омуртаг Ешреф Ешрефов. Това съобщи БНТ.

Определението на Окръжния съд в Търговище подлежи на обжалване и протест в тридневен срок пред Апелативен съд - Варна. При обжалване делото е насрочено за 5 март 2024 г., вторник.

Двамата бяха задържани по обвинение за ръководене и участие в организирана престъпна група, свързана с длъжностни престъпления. Ешреф Ешрефов все още е в болница, след като получи инфаркт по време на задържането си.

Делото днес започна с фалстарт, тъй като адвокатът на Хасанов поиска прекъсване, защото не успял да се запознае с документация към делото. Заседанието при закрити врата заради наличие на класифицирана информация.

До решението се стигна след четири часа.

Кметът на Омуртаг и баща му са обвиняеми за схема с обществени поръчки
Обновена

Кметът на Омуртаг и баща му са обвиняеми за схема с обществени поръчки

Ешреф Ешрефов е в болница с охрана след микроинсулт заради емоционалния срив при ареста

Съдът счита, че представените медицински документи от защитата на Хасан Хасанов (за хипертония и захарен диабет) не дават основание да се счита, че обвиняемият не може да бъде оставен в ареста.

Като е взел предвид изключително високата обществена опасност на деянието и възможността обвиняемият да се укрие или извърши друго престъпление съдът в Търговище постанови мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо Хасан Хасанов.