Софийска районна прокуратура внесе в Софийски районен съд-наказателно отделение обвинителен акт срещу Владимир Стоянов известен като "Плацентата", за нанасяне на удар в областта на главата на доктор Албена Георгиева Гагова.

Причинил лека телесна повреда, изразяваща се в мозъчно сътресение, счупване на носните кости без дислокация на фрагментите, разкъсно-контузна рана на горната устна, реализирали медикобиологичния признак "временно разстройство на здравето, неопасно за живота".

Телесната повреда е причинена на медицински специалист - ординатор акушер-гинеколог към "Втора САГБАЛ "Шейново"ЕАД при и по повод на службата и функцията му.

Владо Плацентата остава на свобода

Владо Плацентата остава на свобода

Щом съм на свобода, значи съм невинен, заяви на журналисти

Припомняме, на 1 юли Владимир Стоянов преби акушерка, минути след като стана баща в столичната болница "Шейново". Той не се поинтересувал от състоянието на съпругата и на детето си, а агресивно настоявал да вземе плацентата на новороденото си бебе. След отказ Стоянов започнал да бие д-р Албена Гагова.

Побоят над д-р Гагова стана повод за множество протести на лекари, пациенти и организации, които се обявиха твърдо против агресията срещу медиците.

За това престъпление се предвижда наказание "лишаване от свобода" от една до пет години.