Симеон Дянков се свърза с антикорупционната комисияКПКОНПИ благодари на медиите за съдействието.

След оповестяването на информацията, че Комисията се опитва да открие Дянков, бившият финансов министър се свърза с представители на КПКОНПИ и декларира готовност да сътрудничи с каквото е необходимо.

Очаква се до края на деня Дянков да проведе разговори с инспектори на Комисията. Бившият министър на финансите е обект на проверка от страна на КПКОНПИ след получено уведомление от Софийската градска прокуратура в началото на 2017 г.

Българските регистри не позволяват изготвянето на цялостен финансов профил на проверяваното лице, тъй като той и съпругата му имат доходи в чужбина, които няма как да бъдат изследвани без негово съдействие.

Вчера Антикорупционната комисия съобщи, че търси данни за финансовото и имотно състояние на двамата бивши министри Симеон Дянков и Трайчо Трайков. 

Трайков сигурен, че действията му в миналото са законни

Трайков сигурен, че действията му в миналото са законни

Бившият икономически министър следва законовата процедура

"Ще следвам законовата процедура", това зави общинският съветник Трайчо Трайков след заседанието на Столичния общински съвет (СОС) в отговор на news.bg, дали е намерил документите, които му изисква антикорупционната комисия за харчове над 2,4 милиона лева.

Припомняме, по-рано през деня лидерът на "Да България" Христо Иванов заяви, че действията спрямо Трайчо Трайков са политическо преследване и репресия.

Ден по-рано председателят на Антикорупционната комисия Пламен Георгиев бе категоричен, че ако до петък не подаде исканата декларация за запорираното имущество, то ще бъде конфискувано.

Спецсъдът отново върна делото срещу Дянков и Трайков
Обновена

Спецсъдът отново върна делото срещу Дянков и Трайков

МФ бе конституирано като граждански ищец