Бившият правосъден министър и лидер на "Да, България" е убеден, че действията спрямо Трайчо Трайков са политическо преследване и репресия.

Припомняме, преди дни стана ясно, че имотите на бившия министър на енергетиката и настоящ общински съветник в София Трайчо Трайков са запорирани по искане на Антикорупционната комисия. Комисарите са открили несъответстие за 2,4 млн. лева между доходите и имуществото на Трайков.

Пламен Георгиев: Ако Трайков не подаде декларация, запорираното му се отнема

Пламен Георгиев: Ако Трайков не подаде декларация, запорираното му се отнема

Проверили и Делян Пеевски, но не открили нередности

Проверката е заради обвинението му за продажбата на остатъчния държавен дял на ЕВН. Заедно с него подсъдими са Иво Прокопиев и Симеон Дянков. Делото е върнато на прокуратурата от специализирания съд за доразследване.

Трайков сигурен, че действията му в миналото са законни

Трайков сигурен, че действията му в миналото са законни

Бившият икономически министър следва законовата процедура

Христо Иванов припомни, че от "Демократична България" са били и най-яростният и последователен критик на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ), тъй като няма реална реформа в прокуратурата.

Една от най-важните политически цели на демократите е стартиране на реалната реформа в прокуратурата, тъй като смятат, че в този си вид прокуратурата представлява опасност за демокрацията в България.