Парламентът прие оставката на заместник-председателя на Комисията по финансов надзор Владимир Савов, който отговаряше за застрахователния надзор в регулаторния орган от 2020 г. Савов заминава за Казахстан, където ще работи в международен финансов център. Подадената от него оставка предизвика обаче реакция в част от политическите сили в парламента. Според "Възраждане" решението му да прекрати мандата си, за да замине в чужда страна, извън Европейския съюз, където да работи за друга институция, не е морално. Депутатите от "Възраждане" намекнаха и за зависимости.

От ГЕРБ се възпротивиха изобщо оставка да бъде обсъждана по този начин в парламента, тъй като тя е изявителен акт.

Парламентът се спъна и не прие оставките в КФН и Агенцията за публичните предприятия

Парламентът се спъна и не прие оставките в КФН и Агенцията за публичните предприятия

Лидерът на "Възраждане" заподозря, че Пеевски опитва да разчисти хората на Доган

Припомняме, оставката на Савов влиза за втори път в пленарна зала, като и първия път предизвика дебати. Тогава оставките на Севджан Съдкъев от Надзорния съвет на Агенцията за публичните предприятия и контрол и на Иван Савов от КФН бяха тълкувани като мафиотско разчистване на сметки и чистка в държаваната на хората на Доган от страна на Делян Пеевски.

Първото гласуване и дебат по оставката се състоя по време на разгарянето на пламъците на скандала в парламентарната група на ДПС.