Митнически служители откриха 168 000 къса (8400 кутии) контрабандни цигари на МП "Лесово" при две отделни проверки на товарни автомобили в рамките на едно денонощие. Недекларираните цигари са били укрити между кашони с чорапи и в резервна гума на ремарке.

Първият случай е около 06.20 ч. на 29 януари, когато на входящо трасе в страната пристига товарна композиция, управлявана от турски гражданин. Според представените от водача документи, той е превозвал групажна стока от Турция за Германия и Нидерландия. При извършената рентгенова проверка инспекторите установяват подозрителни зони в декларирания товар.

Извършена е и физическа проверка, при която в товара са открити кашони, пълни с контрабандни цигари, укрити между идентични кашони с декларирани чорапи. Установени са общо 155 000 къса (7750 кутии) цигари с различни търговски марки.

Още 13 000 къса (650 кутии) контрабандни цигари са открити същия ден в резервната гума на ремарке на друга товарна композиция. Превозното средство пристига на МП Лесово около 23:00 часа вечерта на 29 януари. Водачът, турски гражданин, е декларирал, че превозва мебели от Турция за Великобритания. В хода на митническата проверка с рентгенова апаратура е установена нестандартна плътност на резервната гума на ремаркето. След демонтажа на гумата е установено, че тя е пълна с цигари.

Контрабандните тютюневи изделия са иззети. На двамата шофьори са съставени актове за административно нарушение и са образувани админстративнонаказателни производства.

Откриха 54 000 евро в якето на тираджия на ГКПП Лесово

Откриха 54 000 евро в якето на тираджия на ГКПП Лесово

Шофьорът е санкциониран