За 2 април бе отложено делото срещу бившия полицейски инспектор Васил Стоев от Районното полицейско управление в Казанлък. Срещу Стоев е повдигнато обвинение за злоупотреба със служебно положение във връзка с фалшивите документи за самоличност на Будимир Куйович.  

Делото се гледа от състав на Пловдивския военно-окръжен съд. Отлагането е заради представен болничен лист от страна на адвоката на подсъдимия.

Според представения документ бившият полицейски служител е в отпуск от 11 до 14 март и е настанен в частна болница.

Съдът разпореди да бъде направена проверка по отношение на издадения болничен лист, диагнозата и вписаната бележка, че състоянието на Стоев е тежко.

На днешното заседание бяха призовани и четирима свидетели и едно вещо лице. Сред свидетелите бе и съпругата на сръбския наркобос - Валерия Куйович. Тя отказа да коментира фалшивите документи за самоличност на съпруга си.

Припомняме, след ареста на сръбския гражданин Будимир Куйович и скандала, който се разрази покрай неговите връзки със служители на МВР, бе установено, че Васил Стоев е подписалият заявлението, с което сръбския наркобос си е извадил български документи за самоличност под фалшиво име.

На предишното заседание Стоев заяви, че е бил подведен да разпише заявлението, на базата на което на наркотрафиканта са издадени български документи за самоличност. По думите на полицая той не се познава с Куйович.