Състав на Окръжен съд Враца отложи за 25 май делото срещу организираната престъпна група на врачанския бизнесмен Йордан Тонов-Пръча.

Oбвиненията са за трафик на хора, склоняване към проституция и разпространяване на наркотици, съобщи БиТиВи.

Делото се гледа при закрити врата и засилена полицейска охрана заради защитените свидетели по него и използваните специални разузнавателни средства в хода на разследването.

Подсъдими по него са Йордан Тонов, Милен Цонков на 37 г., Калин Петков на 37 г., Венелин Кръстев на 31 г. и Никола Николов на 32 г. и Васил Иванов на 35 г.

Тонов е обвинен за организиране и ръководене на престъпна група, а останалите четирима - за участие в нея, както и за склоняване към проституция и трафик на хора в изпълнение на решение на организирана престъпна група и за блудство.

Срещу тях и Васил Иванов е повдигнато и обвинение за изнасилване.

Припомняме, престъпната група на Данчо Пръча бе разбита преди две години. От тогава Тонов той се намира в ареста, а поради неявяването на адвокатите му делото срещу него се отлага вече три пъти.

Съдът вече отхвърли искане на Тонов да бъде освободен поради здравословни причини.

В края на февруари Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, спечели на първа инстанция дело срещу Данчо Пръча, когато съдът постанови отнемане на имущество в полза на държавата за над 1 милион 260 хиляди лв.