Специализираната прокуратура разпространи до медиите стоп кадри от записи на видеокамери, както и изображения от компютъра и телефона на Кристиян Бойков - част от доказателствата, които ще бъдат изложени пред съда.

Действието на прокуратурата е в отговор на вчерашното освобождаване от ареста на Иван Тодоров, собственика на "Тад груп". Съдът прие, че той няма опасност да се укрие, а адвокатите му заявиха още вчера, че ще обжалват размера на наложената му мярка за неотклонение от 100 000 лв., а по отношение на обвинението - че прокуратурата не разполага с никакви доказателства

Частите от доказателствения материал се публикуват с разрешение на наблюдаващ прокурор със заличени лични данни, факти и обстоятелства, увреждащи интересите на трети страни, както и нецензурни думи и изрази.

Закрити врата по делото "Тад груп" заради националната сигурност

Закрити врата по делото "Тад груп" заради националната сигурност

Данните от НАП изпратени до "Бивол", но и световни медии като БиБиСи и Ройтерс

Материалите, разпратени от прокуратурата, представляват стоп кадри от записите на камерите от офиса на "Тад груп" и изписани субтитри на разговори. Друга част от доказателствата са отново снимки от компютъра и телефона на Кристиян Бойков, например в телефона е показан като история затворен чат с "Бивол" - нещо, за което вчера прокурор Стайкова беше категорична, въпреки че Атанас Чобанов категорично отрече да се е познавал в хакера.

От прокуратурата посочват, че са установили неуспешни опити за нерегламентиран достъп до 49 търговски дружества.Личните данни на магистрати - основно за прокурори и следователи, са в папка със заглавие: "Ne se chistiiiii". Припомняме, такова заглавие излезе и от файла с декларацията за имущество на съдия Мирослава Тодорова, единствения съдия, чийто лични данни, на съпруга и детето й бяха качени на сайта на ВСС.

От прокуратурата цитират и свидетелски показания: "Но все пак броят на клиентите е недостатъчен, затова не съм сигурен кой го предложи - И. или К., част от политиката на фирмата за набиране на клиенти да бъде тестването на сайтове на различни дружества без тяхно знание и впоследствие да ги набират като клиенти. Тази политика на фирмата се коментираше постоянно в офиса основно между И. и К., като двамата си говореха, че трябва да се изготви списък с най-големите български сайтове, които да бъдат тествани без знанието на техните собственици, като след това бъда привлечени като клиенти."

Действията по разследването продължават. Прокуратурата протестира мярката за неотклонение парична гаранция на собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров, но не и на другите двама обвиняеми, посочват още от спецпрокуратурата.

Припомняме, трима са обвинени за хакерската атака спрямо базата данни на НАП, разследван от 15 юли тази година. Това са собственикът на "Тад груп" Иван Тодоров, изпълнителният директор Янков и служителят Кристиян Бойков, който беше и първият задържан по случая. И тримата отричат всички обвинения като нелепи.

Ден след като стана ясно, че има пробив и теч на лични данни, вътрешният министър Младен Маринов призна, че има пробив в националната сигурност на страната и заяви, че една от версиите, по които се работи, е с руска следа. В последствие тази версия бе изоставена.

Файловете, изпратени от прокуратурата:

Снимка 436704

Източник: ПРБ

 

Снимка 436705

Източник: ПРБ

Снимка 436706

Източник: ПРБ

Снимка 436707

Източник: ПРБ

Снимка 436708

Източник: ПРБ

Снимка 436709

Източник: ПРБ

Снимка 436713

Източник: ПРБ

Снимка 436714

Източник: ПРБ

Снимка 436715

Източник: ПРБ

Снимка 436716

Източник: ПРБ

Снимка 436717

Източник: ПРБ

Снимка 436718

Източник: ПРБ

Снимка 436719

Източник: ПРБ