Лекари отново станаха жертва на агресия, след като пациент вилня в столичната болница "Св. Анна" тази нощ, съобщават от ръководството на лечебното заведение. 

Около 4 ч. сутринта в Клиника по хирургия е викната за консултация лекар от КАИЛ на болницата. Консултацията се налага заради лечението на тежко болен пациент.

В това време друг пациент, който е приет в УМБАЛ "Св.Анна"-София АД за планова операция, започва да вилнее в коридора на Първо отделение на Клиника по хирургия. Удря, блъска, души и обижда лекари и сестри.

Ананиев дава на главния прокурор насилието над лекар в "Св. Анна"

Ананиев дава на главния прокурор насилието над лекар в "Св. Анна"

Не мога да разбера какви са тези хора, чуди се министърът

Размахва и белезници и заплашва с арест. Предварително е сложил на камерите гумени ръкавици, с цел да предотврати видеозаснемането. Чупи и вратата на клиниката.

Пострадалите лекари и сестри освен с физически травми, са и в психически шок.

Подадено е оплакване и тече разследване.

Малко по-късно пред БНТ пиарът на болницата Антон Луков заяви, че пострадалите лекарки са две. 

Мъж нападна спешен медик в Петрич

Мъж нападна спешен медик в Петрич

32-годишният агресор е задържан

Припомняме, от началото на 2019 г. случаите на агресия спрямо медици зачестиха и добиха широк обществен отзвук. През септември в Специализираната белодробна болница "Д-р Трейман" във Велико Търново бяха нападнати лекари и медицински сестри.

На 21 януари 35-годишна жена нападна медицинската сестра от Горна Оряховица. По тази причина ден по-късно медиците от Спешната помощ в града заплашиха с колективна оставка.

БЛС и прокуратурата обсъдиха мерки срещу агресията към медици

БЛС и прокуратурата обсъдиха мерки срещу агресията към медици

Готвят съвместни действия за промяна на обществените нагласи

На 22 януари пък двама мъже и една жена нападнаха медицински екип в Отделението по хемодиализа на МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов".

Заради поредните случаи на проявена агресия спрямо медицински служители министърът на здравеопазването Кирил Ананиев сезира главния прокурор и настоя разследванията да бъдат проведени по реда на бързото производство.

Раследват поредно нападение над лекари във Велико Търново

Раследват поредно нападение над лекари във Велико Търново

Пациентка избягала за сватба иска да оздравее веднага