Мъж нападна служител на Спешна помощ в Петрич, съобщават от Областната дирекция на МВР в Благоевград.

Инцидентът е станал около 16.00 часа вчера. Медицинската служителка е подала сигнал в полицията, че при оказване на медицинска помощ на пациент придружителят я е ударил с ръка по рамото.

След незабавни действия от страна на полицията агресивният мъж е задържан и самоличността му е установена - той е 32-годишен петричанин.

По случая е образувано досъдебно производство.

БЛС и прокуратурата обсъдиха мерки срещу агресията към медици

БЛС и прокуратурата обсъдиха мерки срещу агресията към медици

Готвят съвместни действия за промяна на обществените нагласи

Припомняме, от началото на 2019 г. случаите на агресия спрямо медици зачестиха и добиха широк обществен отзвук. През септември в Специализираната белодробна болница "Д-р Трейман" във Велико Търново бяха нападнати лекари и медицински сестри.

На 21 януари 35-годишна жена нападна медицинската сестра от Горна Оряховица. По тази причина ден по-късно медиците от Спешната помощ в града заплашиха с колективна оставка.

На 22 януари пък двама мъже и една жена нападнаха медицински екип в Отделението по хемодиализа на МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов".

Заради поредните случаи на проявена агресия спрямо медицински служители министърът на здравеопазването Кирил Ананиев сезира главния прокурор и настоя разследванията да бъдат проведени по реда на бързото производство.

Лекарският съюз пита къде е човечността при тази агресия спрямо медици

Лекарският съюз пита къде е човечността при тази агресия спрямо медици

Болниците не били място за саморазправа и насилие