Петър Низамов - Перата остава в ареста. Това реши съдът в Асеновград на днешното заседание по повод нападението на Перата спрямо оператора Джанаваров.

Срещу Низамов са повдигнати две обвинения след най-големия протест в Асеновград. Той е обвинение за хулиганство и за нанасяне на лека телесна повреда спрямо оператора Джанаваров.

Припомняме, на 2 юли, неделя, по време на най-големия протест в Асеновград до момента, Петър Низамов - Перата удари с юмрук оператор на bTV. 

По случая е изяснено, че след възникването на разпрата и без да бъде провокиран Низамов се насочил към оператора на bTV, с когото не се познавали, хванал го с едната ръка за врата и му нанесъл удар в областта на дясното око. В същото време Перата отправял и множество обидни думи към оператора, след което заплюл него и видеокамерата, която държал.

Прокуратурата иска постоянен арест на Перата за нападението над оператор

Прокуратурата иска постоянен арест на Перата за нападението над оператор

Петър Низамов е бил осъждан 3 пъти за причиняване на лека телесна повреда

Заседанието по делото е започнало със скандал, след като близките на Перата се опитали да изгонят журналистите от съдебната зала, съобщи Нова телевизия.

По време на заседанието Низамов посочил, че пострадалият в инцидента всъщност е той, а не оператора. Той добавил, че настоящият му арест е заради делата, които той води срещу медии. Перата обяснил и че има запис от 2 юли, показващ, че операторът е бутнал телефона му, който струвал 2 000 лева.

Обсъждат постоянен арест за още двама участници в мелето в Асеновград

Обсъждат постоянен арест за още двама участници в мелето в Асеновград

Асен А. и Джавет Ю. хвърляли камъни, обиждали, заплашвали и носели дървени тояги.

Припомняме, по-рано днес стана ясно, че прокуратура в Асеновград иска постоянното задържане и спрямо други двама, участвали в мелето срещу децата и треньорите от спортния клуб по кану-каяк. Това са ромите Асен Асенов и Джавет Юсенов. В съдебната зала те заявили, че не знаят защо са задържани. Така арестувани за спречкванията в Асеновград са вече 11 души.