Петима души от Сливен се сдобиха с глоби от органите на реда в хода на вчерашния протест край "Петолъчката", където движението беше спирано за различни времеви интервали.

На участниците в протеста са раздавали писмени материали с текстови части от законови нормативно актове, с които те са били уведомявани за отговорността, която биха носили, ако се констатират нарушения като затваряне на движението по главни пътища и магистрали например. Въпреки това обаче сливенчани  затворили движението на кръстовище "Петолъчка".

Блокирани са Проходът на Републиката и АМ "Хемус" край Каспичан
Обновена

Блокирани са Проходът на Републиката и АМ "Хемус" край Каспичан

Според Борисов, протестите са много малки

По данни на МВР там в различни часови интервали и по отделно е било спирано движението към и от град Бургас и към северна България - в посока Търговище и Шумен.

Заради това полицаите съставили общо 4 глоби с фиш и 1 акт по Закона за движение по пътищата. Съставено са и 8 писмени полицейски разпораждания.

Груби нарушения на обществения ред и сблъсъци с полицията не са допуснати, информират от Областната дирекция на МВР в Сливен. Полицията обяснява и че служители са осъществявали охранителни мероприятия по заявени в Община Сливен протестни действия на 24 и 25 ноември, като са проведени специализирани операции за обезпечаване на обществения ред, безопасността на движението, безопасността на участниците, сигурността преди, по време и след приключване на гражданския протест.

850 полицаи са охранявали днешните протести

850 полицаи са охранявали днешните протести

Общо 17 протеста са проведени в неделя