Пиян бургазлия направи опит да премине през полицейска кола, за да избяга от гонка с органите на реда, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас.

Инцидентът станал около 19.40 часа на 19 май, събота. Тогава в Четвърто Районно управление в Бургас е получено съобщение за мъж в нетрезво състояние, създаващ проблеми в заведение в центъра на село Черни връх, община Камено.

Заловиха дрогиран шофьор след гонка със столичната полиция

Заловиха дрогиран шофьор след гонка със столичната полиция

В колата имало и 17-годишен, който се нагълтал с хапчета, като видял полицаите

Полицаите започват работа по случая и установяват, че същият се придвижва с лек автомобил "Опел" с ямболска регистрация. Скоро след това полицаите засекли колата в насрещното платно на влизане в село Черни връх.

Полицаите обърнали автопатрула и започнали да преследват лицето. Те подали няколко светлинни и звукови сигнала водачът да отбие встрани от пътя. Мъжът обаче увеличил скоростта, вместо да спре. На кръстовището между улиците "Първа" и "Единадесета" водачът самокатастрофирал, удряйки се в куп от бетонни колчета.

Полицаите спрели зад автомобила и разпоредили на водача да изгаси двигателя и да излезе от колата. Той отново не се подчинил - включил задна предавка и потеглил на заден ход с автомобила си, удряйки служебния автопатрул на полицаите.

Тогава полицаите успели да задържат мъжа.

Оказва се, че водачът е 55-годишен мъж от Бургас с инициали В. И., с регистрирани криминални прояви. Оказало се, че същият шофирал и без книжка.
Той отказал да даде проба за алкохол.

Вследствие на удара на полицейската кола са нанесени щети по задната дясна врата и десния праг.

Мъжът е задържан за срок до 24 часа. Спрямо него са съставени два акта по Закона за движение по пътищата. Работата по случая продължава.