Трима полицаи са пострадали от разбунтували се пияни мъже в кв. "Надежда" в Сливен. Полицаите се отзовали на сигнал за силна музика 22.15 часа, съобщиха от МВР.

Само четирима нападатели на полицаи в Сливен може да останат постоянно в ареста

Само четирима нападатели на полицаи в Сливен може да останат постоянно в ареста

Пияни раниха четирима полицаи. Деветима нападатели бяха арестувани

Към адреса са насочени няколко автопатрули. При пристигането си униформените заварили хора, които отказали да изпълнят полицейските разпореждания и да си покажат документите за самоличност.

Ромите от Ботевград: Полицаите ни нападнаха

Ромите от Ботевград: Полицаите ни нападнаха

Проблемът с шума - често срещан

При опит да бъдат арестувани двама мъже, във видимо нетрезво състояние, започнали да хвърлят твърди предмети и бутилки срещу полицаите. Служителите на реда били обиждани. Мъжете, които нарушавали обществения ред се заканвали срещу представителите на държавата. Насъбралата се тълпа оказала яростна съпротива на полицейските разпореждания.

60 цигани нападнали полицаите в Ихтиман

60 цигани нападнали полицаите в Ихтиман

Циганите от Ихтиман се оправдават с видеоклип, показващ полицейски произвол

Леко пострадали са трима от полицаите, отзовали се на сигнала. Двама от тях са прегледани в болница и са освободени. Третият е оставен под лекарско наблюдение.

В МВР се тревожат - все по-чести са нападенията и срещу полицаи

В МВР се тревожат - все по-чести са нападенията и срещу полицаи

Бяха наградени столични полицаи и двама пожарникари от Септември

При размириците е арестуван 46-годишен мъж. При проведената тази сутрин специализирана полицейска операция, в сливенската полиция са отведени още деветима от групата. Към момента се установява дали са участвали в инцидента.

По случая е образувано досъдебно производство, в рамките на което действията продължават под ръководството на прокуратурата.

Гумени куршуми и палки е трябвало да ползват полицаите в Ботевград

Гумени куршуми и палки е трябвало да ползват полицаите в Ботевград

За зам.-министър Стефан Балабанов ромите имат маниер на изричане на неистини

Припомняме, още през август 2017 г. тогавашният главен секретар на МВР Младен Маринов и настоящ вътрешен министър алармира, че зачестяват нападенията над полицаи.

На 1 август в МВР получават сигнал за кражба на кабели и метални части от хале в квартал "Подуяне". Тогава циганите нападат полицаите с брадви.

Когато отиват на мястото извършат оглед и отцепват района. При обиколка на квартала забелязват две каруци, които са били натоварени с метални отпадъци и кабели.

Още при доближаване към каруците полицаите са нападнати от циганите, които хвърлят предмети по тях. Единият от служителите на реда е ранен. Полицаите възпроизвеждат 2 предупредителни изстрела във въздуха със стоп патрони. Част от пътуващите в каруцата са успели да избягат, но полицаите задържат шестима души - всичките криминално проявени.

От началото на 2018 година продължават случаите на цигани, които нападат полицаи.

На 8 февруари 2018 г. 60 цигани нападнали полицаите в Ихтиманския квартал "Изток". Двама полицаи са ранени.

На 23 юни роми от ботевградския квартал "Саранск" хвърлят бутилки, предмети и пейка по полицаи. На следващия ден циганите обясняват, че били нападнати от полицаите.

На 2 август полицай бе пребит в Хасково. Петима бяха арестувани. Тогава униформени се отзовават на сигнал на жена, прогонена от мъжа и свекър си, със заплаха, че ще вземат 2-годишното й дете, а тя ще стане обект на развратни действия. Пред очите на полицаите двамата мъже започнали да заплашват жената с убийство и категорично отказали да върнат детето на майката.

На 15 октомври цигани с брадви нападнаха полицията в Гълъбово, Старозагорска област. След като не изпълнили полицейско разпореждане за спиране на силна музика в малките часове на нощта, циганите нападнали патрула. След това голяма група цигани се насочила към районното управление и обградили сградата. Те били въоръжени с брадви и мотики. Инцидентът е продължил часове. По-късно служители на жандармерията обградиха града. Петима са арестувани.