Пловдивчанин пострада при посещение на пещерата "Леденика", съобщи "24 часа".

Още на влизането си в пещерата с група туристи той се подхлъзнал на металните стълби, паднал и си счупил дясната ръка. Пострадалият веднага бил извозен с линейка до ортопедията на врачанската болница.

Според жената, която го придружавала обяснява, че металните стълби, по които се движат посетителите, би заледени и непочистени. Това била и причината мъжът да пострада.

Според Кирил Кирков, шеф на отдел "Спорт и туризъм" на община Враца, която стопанисва пещерата, е нормално в пещера с такава ниска температура през цялата година да е заледено, но стълбите винаги се почиствали и подържали в добро състояние, за да могат посетителите да се придвижват из залите на "Леденика" нормално.

"На пострадалия мъж веднага му беше оказана първа медицинска помощ от екипа екскурзоводи на пещерата, които са обучени за това, твърди още Кирков.

От екипа веднага след това извикали линейка и опровергаха слуха, че 14-годишно момче си е счупило или изкълчило глезена на същото място, но което се подхлъзнал пловдивчанина.