Бой между два политически лагера в изборния ден в Силистренско. Наложила се е и намеса на полицията.

Два часа след приключването на изборния ден група от ГЕРБ празнувала в центъра на село Поройно изборната победа, съобщава Нова телевизия.

Заради силния шум обаче председателката на СИК изпратила дежурния полицай да помоли компанията за тишина. В тази компания бил нейният съпруг- 52-годишният Ергюн Фейзи, който е активист на ГЕРБ и организатор на празненството. От видеозаписи се вижда как, докато униформеният разговаря с Фейзи, партийният активист внезапно се спуска към кмета на селото Хаккъ Ахмед и започва да го души.

Напрежението в центъра на селото ескалира - бързо се събират много хора от лагерите на ГЕРБ и ДПС. В сбиването се включват над 20 души.

140 досъдебни производства са образувани заради изборите

140 досъдебни производства са образувани заради изборите

Образувани са и 859 преписки

Двама полицаи едва удържат лагерите да не се сбият допълнително. От МВР поясниха, че заради сбиването по-късно на мястото са били изпратени още трима полицаи, които са преустановили конфликта. Мъжът, започнал разпрата, е отведен първоначално в кметството в село Поройно, а след това в Дулово, предупреден е да не нарушава обществения ред и е освободен.

При произшествието няма пострадали, нито задържани. Не е образувано и досъдебно производство.