Христиан Пендиков се яви на поредното заседание по делото за нанесения му побой в Охрид, съобщава БНТ.

Подсъдимият Илия Спасески обаче е болен.

Адвокатът на обвиняемия представи болничен лист за 15-дневно лечение и заяви, че клиентът му си е вкъщи. Болничният е от 11 юли с диагноза тромбофлебит.

Защитата на Спасески поиска да му бъде вдигната забраната да напуска страната, за да може подсъдимият да се лекува извън Северна Македония. Съдът обаче отказа.

Адвокатът на Пендиков - Стефан Камишевски, отбеляза, че който се чувства невинен, би следвало да се явява пред съда, за да може най-бързо да се докаже неговата невинност.

За трети път отложиха заседанието по делото за побоя над Пендиков

За трети път отложиха заседанието по делото за побоя над Пендиков

адвокатът на подсъдимия Илия Спасески демонстративно напусна залата

Припомняме, Християн Пендиков беше секретар на сдружение "Цар Борис Трети" в Охрид. Той стана жертва на побой в македонския град на 19 януари, а ден след това беше транспортиран с правителствения самолет "Фалкон" за лечение в България. Пендиков беше приет във ВМА, където беше опериран заради счупена челюст.

На 10 май Християн Пендиков стана български гражданин след церемония в Гербовата зала на "Дондуков" 2.

На предишни две заседания по делото Пендиков не се яви заради влошеното му здравословно състояние. Третото заседание отново беше отложено - този път след като адвокатът на подсъдимия Спасески демонстративно напусна залата, тъй като съдът в РСМ не уважи негово искане.

Преди побоя имаше стрелба срещу българския клуб в Охрид, за която и до днес няма задържани и издирвани от органите на реда. Преди два месеца властите в Скопие приеха закон, с който закриха всички български сдружения в страната, а срещу техните ръководители повдигнати обвинения.

Преди месеци властите в Скопие приеха закон, с който закриха всички български сдружения в страната, а срещу техните ръководители повдигнати обвинения.

Пендиков дава първи показания в Охрид за нанесения му побой

Пендиков дава първи показания в Охрид за нанесения му побой

Младият мъж пристигна в сградата на следствието