Полицаи и данъчни са влезли в сградата на "Автомагистрали" ЕАД, съобщи БНР. По информация на обществената медия се изземват документи, проверяват се компютърни конфигурации.

Тепърва предстои да бъдат викани служители на разпит, ако това е необходимо.

Бившият шеф на "Автомагистрали" опровергава Комитова за ремонта на АМ "Тракия"

Бившият шеф на "Автомагистрали" опровергава Комитова за ремонта на АМ "Тракия"

Той бил планиран година и половина преди започването на същинската част по изпълнението му

Припомняме, вчера стана ясно, че МВР проверяват с дрон строителството на АМ "Хемус". За проверката е ангажиран ресурса на ГДНП и полицията в Ловеч. Проверките са ускорени за участъците на лот 4 и 5, за които по данни на МРРБ средствата, отпуснати за лот 4, са 75 милиона лв. От тях 72 млн. са преведени на пловдивска фирма, още 91 милиона лева, от които 74 милиона са преведени на фирма подизпълнител на следващия лот 5.

Правителството обезпечи финансов ресурс в размер на 81 157 840 лева на МРРБ за строителството на АМ "Хемус" до края на 2021 г.

Това се случи, след като от "Автомагистрали" предупредиха, че са пред финансов колапс заради блокирани от принципала банкови сметки и това може да доведе до временно спиране на изграждането на магистралата.

Те обясниха, че след продължителна писмена комуникация с МРРБ, принципалът на дружеството - на 25 юни с писмо до търговските банки Комитова ги моли да не допускат разплащания над определения от нея лимит от 10 000 лв.

От дружеството обаче са категорични, че сумата е крайно недостатъчна за нормалното му функциониране. Те подчертават, че с тези действия се блокира дейността по изграждането на АМ "Хемус" и поддръжката на автомагистралите в страната.

Преведоха част от парите за ремонт на АМ "Тракия" на "Автомагистрали - Черно море"

Преведоха част от парите за ремонт на АМ "Тракия" на "Автомагистрали - Черно море"

Очаква се плащане към доставчици