Полицията в Кюстендил ще охранява прибирането на реколтата. Това стана ясно след проведена работна среща между ръководството на ОДМВР-Кюстендил и това на общината.

По време на срещата беше обсъдено провеждането на специализирана полицейска операция за охрана на обществения ред в малките и отдалечени места, както и недопускане на извършването на нарушения и престъпления по време на прибирането на селскостопанската реколта.

На срещата участие взеха и директорът на ОДМВР-Кюстендил ст. комисар Елиан Стамболийски, ръководството на РУ Кюстендил и кметът на Кюстендил Петър Паунов.

В резултат на работната среща стана ясно, че охраната в черешовите масиви ще стартира на 25 май и тя ще се поеме от служители на ОДМВР - Кюстендил. По време на пика на кампанията поетапно ще се включват екипи на РДГП - Кюстендил и на Дирекция "Жандармерия".

Маршрутите на екипите ще бъдат съгласувани с местната власт.

Договорено беше специализираната охранителна и превантивна операция да продължи до приключването на прибирането на селскостопанската продукция в областта.

По време на операцията екипите ще обходят и по-малките населени места, където обработваемите площи са по-малко, но присъствието на полиция ще предотврати посегателства.